Lagar om cyklande

Lyckas med cykelförsäljningen

Står cykeln bara och skräpar? Kanske använde du dig inte av den så mycket som du trodde eller så har du uppdaterat dig till en annan modell. Istället för att låta cykeln skrumpna bort i cykelstället eller i förrådet kan du få pengar för din begagnade cykel. Idag är det lika vanligt att sälja cyklar som att köpa cyklar i andrahand. Människor är mer miljömedvetna och vill dessutom se till att de sparar pengar.

Att sälja sin cykel kräver lite finess. Det räcker nämligen inte bara med att sätta ut en annons och hoppas på det bästa. Andrahandsmarknaden för cyklar är konkurrenskraftig och du kommer behöva skilja dig från mängden om du vill lyckas få din cykel såld. Precis på samma sätt som när du ska sälja din bil behöver du se till att cykeln är i toppskick och att du skriver en bra och tydlig annons.

Fixa till cykeln

Ju fräschare och finare din cykel är, desto lättare kommer den också vara att sälja. Se därför till att du plockar fram den om den har stått undan länge och gör ren den ordentligt. Här kan det också vara en bra idé att du pumpar däcken och att du ser till att smörja kedjan. Kontrollera hela cykeln för att säkerställa att den fungerar. Titta på hur lampor, bromsar och växlar ser ut och laga det som behöver åtgärdas. Om cykeln är hel och välfungerande kommer du att få mer pengar för den.

Skapa en tilltalande annons

En bild är ett måste om du vill sälja din cykel. Det bästa är att fotografera cykeln utomhus, eftersom ljuset är bättre och du får en snyggare bakgrund. Ta gärna bilder i olika vinklar och finns det skavanker ska du vara tydlig med detta redan i annonsen. Om du vill att potentiella köpare ska kunna hitta din annons är det rekommenderat att du skriver cykelns märke som din rubrik.

Annonsen ska innefatta så mycket information som möjligt om cykeln, utan att det blir jobbigt att läsa igenom. Skriv upp tum om det är en barncykel, ramstorlek och märke. Skriv gärna var du köpte cykeln och hur mycket du betalade för den som ny. Originalkvitto är alltid bra att ha.Previous Article