Lagar om cyklande

Förbered cykeln för cykelsäsongen

En del cyklister använder sitt favoritfordon året runt, men den största delen av alla som äger en cykel använder den absolut mest, eller uteslutande, på våren och sommaren. Oavsett hur ofta den används är det livsviktigt att hålla cykeln i gott skick och se till att allting fungerar som det ska. Våren är en bra tidpunkt för att göra en särskilt ordentlig genomgång av hela familjens cyklar.

[IMAGE=dIpmVue3fl14.jpg]

Populärt pendlingsfordon

[IMAGE=d0DA1Cbnl5KH.jpg]

På många håll i landet ökar antalet personer som använder cykel för att ta sig till och från jobb och skola. En del cyklar helt enkelt för att få motion, andra gör det för att slippa ta bilen eller åka kollektivt till jobbet. Cykeln ger oändliga möjligheter till att själv välja resväg och restid. Den som har en elcykel kan utan större ansträngning få upp ett riktigt högt tempo och i stadstrafik kan det vara en stor fördel att cykla jämfört med att åka bil. Det blir i princip aldrig köer på en cykelbana, inte ens i rusningstrafik. Ett ökat miljömedvetande hos allmänheten är också en anledning till att många väljer att ta sig fram på cykel istället för med bil eller buss. Det finns många fördelar med att ha en välfungerande cykel, både för pendling och andra utflykter.

[IMAGE=d3H95wd1yRjp.jpg]

Fixa med cykeln hemma

En sak som de flesta kan klara av att ordna själva är att byta däck eller laga en punktering. För att göra det behövs rätt reservdelar, och det är inte svårt att köpa rätt saker om man bara vänder sig till rätt återförsäljare. Genom att beställa de delar som behövs på internet, till exempel hos tooorch.com kan du se till att alltid ha en extra slang eller ett extra däck hemma. Det kan vara svårt att hitta rätt däck i en fysisk butik där det inte finns någon smart sökfunktion som det kan finnas på internet. Eftersom det finns många olika varumärken att välja bland när det gäller däck och slangar är det en fördel om många av dem finns i samma butik så att du som kund kan jämföra och göra rätt val.

Vissa saker ska man inte försöka sig på att trixa med på egen hand när det gäller cykelns funktioner, det finns cykelverkstäder av en anledning. Om cykeln går bra och bara behöver rustas upp lite inför säsongen är rengöring en viktig sak att tänka på. Genom att tvätta cykeln med en svamp och få bort smuts kan den hålla längre och rörliga delar fortsätter att fungera utan hinder.

Hur som helst är det smart att se över vad som behöver köpas in för hemmaverkstaden och se till att klicka hem allting så att du är redo när cykelsäsongen sätter igång.