Lagar om cyklande

Därför bör du cykla till jobbet

Är du trött på att alltid behöva trängas med andra människor på tunnelbana, tåg eller buss på väg till arbetet? Då är du inte ensam, men om man ska se det från den ljusa sidan så har du nu en riktigt bra möjlighet att få mer motion. Vintern i Sverige har sett väldigt varierande ut beroende på vart i landet som man bor. Vissa platser har fått en hel del snö, medan andra ännu inte har fått njuta av något pulkaåk. Det bådar kanske inte gott för de pulkasugna barnen, men om det inte finns någon snö och is så har du heller inga ursäkter till att inte ta fram cykeln.

[IMAGE=exuQ9tcUTfo2.jpg]

Det finns många hälsofördelar med att använda sig av cykeln istället för att ta bilen eller tåget till arbetet. Oavsett om du är anställd eller om du har använt dig av Capcito för att starta upp ett eget företag så är det viktigt att du fungerar bra på din arbetsplats. Du behöver komma fram pigg, motiverad och full av energi. Det är betydligt större chans att lyckas med detta om du cyklar, än om du halvsover på en guppande och sövande buss.

[IMAGE=fiu8Lsek1u9v.jpg]

Fördelar med att cykla till arbetet

[IMAGE=eYE6LNbQuMmE.jpg]

Vad är det då för fördelar som det finns med att cykla till arbetet? Vi vet att de är många, men att säga att det finns ett högt antal fördelar kommer inte att motivera speciellt mycket. Vi har därför satt ihop en lista med de absolut främsta hälsofördelarna för dig!

1. Du blir mindre stressad

2. Du blir lugnare, mer harmonisk och även gladare av att cykla

3. Motion varje dag minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar

4. Din koncentrationsförmåga ökar och du kan prestera mycket bättre på arbetsplatsen

5. Du blir lugnare och minimerar risken för ångest, stress och depression

6. Daglig och fysisk aktivitet sägs minska risken för demens med hela 40 %

7. Du tillför mer syre till hjärnan och blir på så sätt piggare

8. Du blir mer miljövänliga om du cyklar istället för att åka bil eller buss

Du kan säkerligen komma på fler fördelar om du bara tänker efter. Idag har användandet av cykel ökat väldigt markant. Man cyklar till förskola och skola, cyklar iväg på utflykter, cyklar till arbetet, till stranden eller har cykeln för att just komma ut och röra på sig. Viktigt här är att se till att du har en cykel av hög kvalitet. Det betyder naturligtvis inte vara den dyraste i hela butiken, men den bör fortfarande vara hel och stadig om du ska använda den till och från ditt arbete varje dag. Vill du vara så miljövänlig som du bara kan så köper du din cykel i andra hand.