Lagar om cyklande

Fördelar med att cykla

Har du också fått höra att det finns många fördelar med att lämna bilen hemma och istället ta cykeln till arbetet? Det finns faktiskt en sanning i detta. Du blir inte bara snällare mot miljön, utan du får också motion och träning, något som kroppen verkligen behöver. Vi lever i ett samhälle där vi är alldeles för stillasittande. Allt kan beställas hemifrån och man behöver inte mer än ett klick eller samtal för att få allting levererat till dörren. Vi kan till och med studera hemifrån eller arbeta hemifrån och att handla mat är idag ingen konst. Inte nog med att du kan beställa mat på nätet så kan du även få den inplockad i kylskåpet om så önskas.

[IMAGE=ejhgsvc0GNK5.jpg]

Även om man vet att det är bra för hälsan att röra på sig kan man ibland behöver mer motivation än så.

1. Det är enkelt att cykla! De allra flesta har redan lärt sig att cykla som små och du behöver heller inte köra på i rekordfart för att komma framåt. En cykel kan du dessutom köpa rätt billigt, speciellt om du tittar på annonssajter på nätet.

2. Du blir inte bara starkare fysiskt av att cykla, du får dessutom mycket bättre vilopuls. Om du ser till att cykla regelbundet så kan du vara säker på att hjärtat får en bättre förmåga att pumpa ut blod i hela din kropp. Det kan i sin tur leda till att du minskar på blodfetterna och detta i sin tur minimerar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

3. Bor du på landet får du ett smidigare sätt att ta dig fram. Lantbrukare kan använda sig av produkter och maskiner från Kellfri.se för att se till att ta sig fram i t.ex. lera eller snö, men som privatperson kan man behöva anpassa sig efter bussen som går en gång var tredje timme. Om du har en cykel behöver du inte vänta utan kan ta dig från punkt A och B på ett litet kick.

4. Cykling är ett mycket bra alternativ för dig som har problem med dina leder och knän. Anledningen till detta är för att träningsformen är väldigt skonsamt och bra mycket bättre än många andra alternativ, t.ex. löpträning. Cyklar du i ett lugnt tempo kan du även känna dig säker på att du utöver en träningsform som har liten skaderisk överlag.

5. Forskning och studier har visat att regelbunden träning har stor påverkan på hur vi mår psykiskt. Du kan, med hjälp av cykling, faktiskt lindra eller helt bli av med stress, ångest och depression. När pulsen höjs så börjar endorfinerna att pumpa ut i kroppen och du kommer att känna dig både starkare, friskare och mycket lyckligare.