En trekkingcykel (också benämnd för touringcykel) används främst på långväga turer där cyklisten stannar för att sova och äta emellanåt.

Trekkingcykeln

En så kallad trekkingcykel används på längre cykelturer där cyklisten ska tillrättalägga x antal mil på sadeln. Trekkingcykeln är nästan identisk med en stadscykel, åtminstone till utseendet. Skenet bedrar dock, det är en cykel med god fjädring och grovmönstrade däck vars ram påminner om stadscykelns dito. Det är av stor betydelse att man syns på en sådan cykel, det kan därför vara bra att ha extra reflexer, speciellt under kvällstid. Det är viktigt att bilarna som förbereder sig för omkörning ser dig ordentligt!

Vad man kan lasta på en trekkingcykel

På en trekkingcykel kan man lasta väskor, matbehållare, vattenflaskor och även tält (som förstås är paketerat). Man kan alltså lasta en hel del saker eftersom cykeln är att betrakta som en motorcykel eller mindre bil när det gäller att få med sig saker. Man ska dock inte överlasta eftersom det kan leda till tråkiga konsekvenser, cykla därför om du är ovan med mindre packning.

Njut av se Sveriges öppna landskap från bästa position, inga bilrutor eller något är i vägen och stör sikten. Njut av att cykla långväga!Previous Article
Next Article