BMX står för “Bicycle Motocross” (översatt till svenska cykelmotocross).

Om BMX

Man kan läsa om BMX och få en förståelse över vad det är för typ av cykel. En BMX har ofta en låg mankhöjd och grovmönstrade däck anpassade för tuffa förhållanden. Det är vanligt att man i berg, lerig terräng och i skateramper använder sig av BMX. Man kan göra olika tricks på den till skillnad från en stadscykel, vilket är en anledning till varför cyklar av den här typen är så pass attraktiva för ungdomar att äga och att cykla på.

BMX motsvarighet i motorbranschen är – som namnet antyder – motocrossen. Motocrossen kan köras i snårig terräng och under tuffa väderförhållanden (snö, is, lera, kraftiga regnskurar med mera). BMX-cyklar slits snabbare då de används mer kraftigt vilket gör att slitna delar behöver bytas ut till förmån för nya och fräscha sådana.

BMX i tv-spel

BMX kan man åka i bland annat Grand Theft Auto-spelen, Tony Hawk-spelen och andra sportiga spel. Vad man än föredrar för typ av spel så finns det alltid en BMX i tankarna hos spelutvecklare (inte minst när det gäller renodlade cykelspel).

Njut av att ha en BMX och se till att den används kontinuerligt!