Typer av cyklar

Praktisk packning för cykelturen

Ska du inom en snar framtid ge dig iväg på en cykeltur kan det vara en bra idé om du börjar att planera det du ska ha med dig på utflykten. Men det kan vara svårt att veta vad du ska ha med dig och hur du packar bäst. Därför får du några enkla tips här nedan.

Välj rätt väska

Till att börja med är det viktigt att du väljer en väska som passar dina behov. Om du inte ska ha med dig många saker kan du satsa på tote bags, vilket är en sorts väska som är inspirerad av en matkasse. Den har med andra ord oftast ingen dragkedja och är därför praktisk att ha i cykelkorgen när du behöver komma åt något under cykelturen. Tote bags kommer i flera olika storlekar och du kan få plats med mycket i dem. Därför är det ett bra alternativ.

Utöver tote bags finns det andra varianter av väskor som kan vara passande. Till exempel en axelremsväska som du har över axeln, eller en ryggsäck.

Börja packa

Det som är viktigt att tänka på inför att du ska packa är att du behöver planera vad du behöver ha med dig. Är det många saker kan det vara praktiskt att göra en lista. När du sedan packar kan du bocka av det du lagt ner i väskan. Det kan dock vara bra att dubbelkolla för att försäkra dig om att inget är glömt. Tänk också på att bara ha med dig det du behöver eftersom det annars kan bli ont om plats.