Lagar om cyklande

Cykling – den skonsamma träningsformen

Att träning och fysisk aktivitet är något som är bra för både kropp och själ, är något som de flesta är ense om. Vilken form av träning som vi ska ägna oss åt är emellertid något som det finns betydligt fler uppfattningar om. Det finns de som hävdar att Crossfit är den ultimata träningsformen medan andra hävdar att en längre promenad i skogen är den absolut bästa träningen.

En träningsform som tyvärr ofta glöms bort är cykling, en träningsform som passar de flesta oavsett ålder, vikt eller fysisk grundform. Cykling är i grund och botten en enkel träningsform som dessutom innebär att man vistas ute i friska luften. Det är i princip endast att pumpa däcken, se till att kedjan är på plats för att därefter bege sig ut antingen på milslånga landsvägar eller i kuperad terräng. För den som är lite mer äventyrlig finns möjligheten att grensla en BMX för att därefter cykla genom öppna dörrar, nerför branta trappor för att endast nämna några exempel.

Cykling är en mycket skonsam träningsform som även kan utövas av de personer med till exempel knä- eller andra ledskador. Vid cykling utövar man kontrollerade rörelser och det finns inte någon risk för att man ”trampar snett” eller något liknande. Stukningar, vrickningar och ledbandsskador är i princip helt okända skador bland cyklister. Cykling är därför en träningsform som fler av oss borde ägna sig åt. Det är något som både vi och naturen hade mått bra av.Previous Article