Spännande cykelkcross i Stockholm

Nyligen hölls en riktig cykelcross-fest i Stockholm. Två dagar med cykelcross, cykelcross och mer cykelcross stod på schemat i Täby och Stora Skuggan under två dagar. I Stora skuggan var det en UCI-tävling som ägde rum.

 

Det var i lördags som Täby Park CX gick av stapeln. Som bana fick en gammal, nedlagd galoppbana tjäna. Vädret kunde varit betydligt värre, med mild blåst och omväxlande sol. Arrangörerna hade sett till att verkligen utnyttja hela området för att få rätt inramning på evenemanget. Förutom själva galoppbanan användes till exempel också en sandlåda där en skrittmaskin tidigare stått.

 

Så gick det i Täby

Både damer och herrar tävlade i Täby Park CX. På damernas sida tog Ida Erngren (Uppsala CK) hem vinsten. Detta före talangfulla junioren Saga Molin och den tidigare juniormästarinnan Clara Lundmark.

 

På herrsidan fanns mer internationella inslag på podiet. Joshua Amos Gudnitz och Henrik Lunder Aalrust, båda från Danmark, kunde ta hem både guld- och bronsmedaljen. På andraplats placerade sig Antion Niederbach (Ryskaposten CK).

 

Så gick det i Stora Skuggan

Som bekant är det ett ganska omväxlande väder i Sverige. Medan vädret på lördagen var ganska fint, var det betydligt tråkigare under söndagen på Djurgården, där UCI-tävlingen tog plats. Förutom svenskar fanns bland annat danskar och polacker med i racet. Banan var ganska tuff och tog samtidigt stor hänsyn till publiken. Man planerade bland annat banan runt amfiteatern för att åskådarna skulle kunna följa tävlingen så gott det gick.

 

Även här kunde Erngren ta hem en förstaplats och Clara Lundmark kunda placera sig i toppskiktet. På andraplats kom Ida Jansson.

 

På herrsidan var det, precis som på damsidan, bara svenskar som placerade sig i topp tre. Här var det Martin Eriksson, David Eriksson samt Henrik Jansson som gick segrande ur tävlingen. De internationella gästerna lyste med sin frånvaro på podiet.